Hakkımda

Üniversite hayatına 2009 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji bölümünü tam burslu olarak kazanarak başladı.

Lisans hayatı sürecinde çocuk, ergen psikolojisi ve öğrenci koçluğu üzerine çalışmalar yapan bir merkezde gönüllü olarak staj yaptı.

Ayrıca lisans ve yüksek lisans eğitimi esnasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yataklı psikoz servisi ve ayaklı nevroz polikliniğinde klinik stajını tamamladı.

2013 yılında onur derecesiyle mezun oldu.

Psikoloji bölümünün yanısıra Sosyoloji lisans programını da başarıyla tamamladı.

Bitirme tezini ebeveyn tutumları, özgüven ve duygusal zeka arasındaki ilişkiler üzerine yazdı.

Mezun olduktan kısa bir süre sonra Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu tanılı çocuklarla birebir çalışma imkanı yakaladı.

DEHB tanılı çocuklarla hem akademik hem de psikolojik destek adı altında belirli süreli çalışmalar yaptı.

2014 yılında Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimine başladı ve tezini insanın her anlamda temeli olduğuna inandığı bebeklik döneminde ebeveyn ile kurulan ilişkiler, bağlanma ve yetişkinlikteki mizah anlayışı üzerine yazdı.

Eğitim alanında çalışmalarına yön verebilmek adına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden pedagojik formasyon eğitmini aldı.

MEB tarafından verilen 464 saatlik Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlayarak Aile Danışmanı ünvanını kazanmıştır.

Bu süreçte belediyeye bağlı kadın sığınma evinde çalışmaya başlayarak, şiddet mağduru kadın ve çocuklara bireysel danışmanlık, grup danışmanlığı, yaşam becerileri alanlarında hizmetler verdi.

Tam zamanlı olarak bir çok kadın ve çocuğun hayatının en zor sürecine dahil olmak, bir çok deneyimi beraberinde getirdi.

Bilgi evleri’nde ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan “Yetenek Keşfetme Projesi” adında öğrencilerin baskın olan zeka yönlerini, öğrenme stillerini fark etmelerini sağlayıcı bir proje hazırladı.

Eş zamanlı olarak belediyenin Psikolojik Danışmanlık Merkezi nin hem sorumlusu hem de aile,ergen ve yetişkin psikoloğu olarak çalışmalarına devam etti.

Belediyelerce düzenlenen Aile Eğitimleri kapsamında bir çok konu hakkında seminerler, eğitimler ve grup çalışmaları düzenledi.

Hali hazırda, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Psikoterapi, EMDR(Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme), Sanat Terapisi ve Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) yöntemlerini kullanarak yetişkin ve ergenlere yönelik psikoterapi hizmetine ve aile danışmanlığına devam etmektedir.

Evli ve bir çocuk annesidir.

Ücretsiz Danışma

Psikoterapide asıl amaç rahatlatmak, neşelendirmek, hak vermek değildir.

Doktor Takvimi

ve Yorumlarınız

“Doğru olan şeyleri fark etmek için zaman ayırdığımız zaman – bu, gün boyunca bir çok küçük hediye aldığımız anlamına geliyor.”

Rana Fırat - DoktorTakvimi.com